اهمیت دیزاین
طراحی کافه
طراحی داخلی یک مجموعه، جز اولین فاکتورهای مهمی است که وقتی مشتری پایش را از در به داخل محیط میگذارد با آن مواجه مشود و مهم ترین ابعادِ ذهنی و روانیِ انسان در همان نگاه اول درگیر محیط و نمای رو به رویش میشود و در همان ابتدا امتیازی را برای دیزاین داخلی محیطتان در نظر میگیرد.
نور و رنگ جرء آن دسته از عواملی هستند که بر تعادل محیط تاثیر بسیاری می گذارند و با توجه به سبک محیط،
رنگ آمیزی ،دیزاین و نورپردازی می شوند و به شکلی هوشمندانه به جذابیت و ایجاد هویت محیط می افزایند.
در وهله بعدی ،خلق یک محیط منحصر به فرد، وابسته به انتخاب درست و اصولی مبلمان مجموعه از جهت کیفیت،راحتی و هماهنگی با محیط مورد نظر می باشد،به طوری که مشتریان، راحتی بی مثالی را در محیطی ارامش بخش تجربه کنند و آنجا را به عنوان مکانی تفریحی و راحت در نظر بگیرند.
طراحی یک محیط رستورانی- کافی شاپی باید به گونه ای صورت گیرد که هر یک از جهات آن از دکور تا جزئیات کوچک از اهمیت زیادی برخوردار باشند و با ایده های خوب انجام گیرد.
دکوراسیون هر رستورانی را باید مطابق با غذا و نوع رستوران آن طراحی کرد بنابراین خلق یک ایده ناب در فضا سازی و یا سرویس رسانی به مشتریان یک مجموعه میتواند اولین قدم برای شاخص و معتبر سازی یک محیط باشد و با مد نظر قرار دادن نکات مهم و قابل توجهی چون
معماری-طراحی،تهویه و نور مناسب، رنگ محیط ،رایحه محیط و آکوستیک و در نهایت سرویس دهی خوب و احترام به مشتری، قدرت،ماندگاری و تاثیر گذاری یک مجموعه را تا مادام العمر تضمین میکنند.
بعد از زیبایی ظاهری و ایجاد حس آرامش و راحتی مشتریان ،استحکام و مقاومت اجزاء درونی میز و صندلی ها از اهمیت بالایی برخوردار هستند.
همانطور که میدانیم میز و صندلی های یک کافه و یا رستوران به صورت مداوم مورد استفاده قرار می گیرند، بنابراین بایستی ضمن برخورداری از راحتی کافی، از استحکام بالایی برخوردار بوده ،به راحتی شستشو شوند و همچنین به سادگی و با کمترین سرو صدا قابل جابه جایی باشند.
امروزه برای ایجاد یک محیط، مطابق با طراحی مینیمالیستی، استفاده از صندلی های فلزی و هچمنین صندلی های چهارپایه و پایه ایفلی به شدت مورد توجه طراحان این سبک قرار گرفته است .در واقع حذف روکش های پارچه ای و استفاده از صندلی های کاملا ساده و بی آلایش برای نزدیکی به این سبک بسیار موثر واقع خواهد شد.
به طور کلی جاگذاری محصولات و مبلمان انتخابی تان برای یک محیط رستورانی – کافی شاپی، از مواد تشکیل شده تا پارچه های مورد استفاده برای تزئین و طراحی رویه صندلی ها ، سبک رستوران و غذاهای ارائه شده و متریالی که از قبل در تهیه این مبلمان بکار برده شده اند ، همگی از اهمیت بالایی برخوردارند و تعیین کننده شناسه و هویت رستوران شما می باشند.
دیزاین یک محیط کافی شاپی-رستورانی میتواند یکی از مهم ترین عوامل راهبردی فروش و همچنین بهترین و برجسته ترین راه برای ثبت برند یک مجموعه باشد که ضمن ایجاد محیطی آرامش بخش و دنج بتواند فضایی را برای تعاملات ساده و دوستانه برقرار کرده و انرژی مثبت را از همه جهت به مشتریان خود منتقل کند.
همچنین طراحی یک فضای داخلی خوب و آرامش بخش میتواند مراجعه کنندگان روزانه محیط را به مشتریان ثابت مجموعه تبدیل کند.و مکانی دنج را برای استراحت ،قرار ملاقات های کاری و گفتگوهای دوستانه فراهم آورد.
برای مثال کافه ای چوبی با متریال های تمام چوبی در فصل پاییز و خزان ،مکانی است که هر کسی برای سپری کردن اوقات فراغتش آرزوی بودن در آن را دارد.
به طوری که با گذراندن دقایق ارزشمند زندگی تان، و با در دست داشتن یک فنجان قهوه داغ در کنار دوستان و یا در لحظات ناب تنهاییتان در گوشه ای دنج از یک کافه پر از آرامش لحظه را در آغوش میگیرید و از داغی فنجان قهوه تان در آن محیط دلنشین نهایت لذت را میبرید.
عوامل زیادی در حرفه ای شدن یک کافی شاپ و یا رستوران میتوانند تاثیرگذار باشند که با در کنار هم قرار گرفتن این عوامل شما میتوانید محیط فوق العاده ای را برای مشتریانتان فراهم آورید.
از بارزترین خصوصیات یک کافه و یا رستوران، سرویس دهی خوب ،خوش برخوردی و خوشرویی کارکنان،تهویه و
نورمناسب ،ارائه بهترین منو با در نظر گرفتن غذا و نوشیدنی های عالی و باکیفیت و همچنین سلامت ،بهداشت و دیزاین حرفه ای غذاها را میتوان مثال زد که در رضایت و جذب مشتری از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. برای مثال بشقاب آرایی و تزئین غذا ها و همچنین اهمیت رنگ ها بویژه رنگ و بوی غذاها در رستوران ها و کافی شاپ ها تاثیر بسزایی در دکوراسیون و جذابیت غذا داشته و حس خوبی را از خوردن غذا به مشتری منتقل می کنند.
در قدم بعدی کیفیت محصولات استفاده شده در تهیه و ارائه غذاها تضمینکننده حضور دوبارهی مشتری در رستوران یا کافهی شما خواهد بود.
جهت دیزاین و چیدمان یک محیط رستورانی -کافی شاپی طبق طراحی علمی و با بهره گیری ازاصول معماری،اولین و مهم ترین قدم، انتخاب رنگ محیط و همچنین انتخاب صندلی مناسب و رنگی هماهنگ با محیط می باشد. گزینش درست رنگ مبلمان با توجه به سبک رستوران و رنگ و طرح محیط میتواند تعیین کننده برندتان باشد و بایستی به صورت کاملا اصولی به تناسب و هارمونی این رنگ ها، بین چیدمان ، کفپوش ها و دیوارها پرداخته شود.
بهره وری از رنگ های گرمی چون قرمز، زرد و نارنجی بیشترین تاثیر را در افزایش القای انرژی به افراد دارند وضمن ایجاد محیطی صمیمی و شاد به بزرگ نشان دادن فضاهای کوچک کمک بسیاری میکنند و حس آرامش و اشتها آوری را در کنار هم به خوبی حفظ می کنند و موجب رضایتمندی مشتریان میشوند، به طوریکه این آرامش باعث میشود تا افراد محیط را دیرتر ترک کنند.